E-learning platform

Zicht: wonen op hoog niveau binnen het duurzame Nieuw-Zuid

De site Nieuw-Zuid is een gloednieuwe wijk waar vroeger het oude goederenstation was, ten zuiden van het centrum van Antwerpen. Bouwheer Triple Living en architectenbureau Secchi-Viganò werkten een plan uit met als basis een duurzame, leefbare en groene buurt.

De bouwwerken aan de wijk begonnen in 2014. Eind dit jaar zal Zicht, het zeventiende gebouw en de derde toren, opgeleverd worden. Zicht is een project van DRDH Architects en moet een ijkpunt worden op de Antwerpse skyline. De hoogbouw werd volledig opgetrokken uit architectonisch beton en voor 22 verdiepingen werd voor de gevel gebruikgemaakt van sandwichpanelen.

Een technisch staaltje van kunnen dat uitvoerend architect Bureau Bouwtechniek voor heel wat uitdagingen stelde, onder andere op vlak van wind- en waterbelasting, brandveiligheid en de hoge energie-eisen die gesteld werden. Daarnaast kreeg fabrikant Verheyen beton ook te maken met veel verschillende en complexe elementen voor productie. Beide geven tijdens dit virtueel projectbezoek meer tekst en uitleg en gaan natuurlijk ook dieper in op de voordelen van de gekozen manier van werken.

Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met FEBE en FEBELARCH

Video toegevoegd op 9 juli 2021.

Stel hier jouw vraag

Jouw e-mailadres:
Vraag voor:
Je vraag:
Paswoord:

In samenwerking met:

terug naar overzicht

Disclaimer
Alle oplossingen en voorbeelden voorgesteld in het kader van deze cursus zijn puur informatief. Bij gebruik van deze oplossingen in projecten dient steeds de toepasbaarheid en relatie met alle bouwaspecten gecontroleerd te worden. De auteurs/sprekers en NAV, Netwerk Architecten Vlaanderen, kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor een verkeerde interpretatie, evenmin voor de gevolgen van deze informatie. De stellingen, visies, oplossingen en de weergave ervan zijn voor rekening van de betreffende auteurs/sprekers die optreden in hun naam of hoedanigheid op de cursus. NAV kan hiervoor niet aangesproken worden. Behoudens de uitdrukkelijk bij wet bepaalde uitzondering mag niets uit deze online aangeboden NAV-video’s (infosessies, Lerende Netwerken, projectbezoeken) worden verveelvoudigd, opgeslagen in geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, op welke wijze ook, zonder de uitdrukkelijke voorafgaande en schriftelijke toestemming van de auteurs en NAV.