E-learning platform

Corona

Juridische aandachtspunten bij private en overheidsopdrachten in coronatijden

Wat zijn de gevolgen van de coronamaatregelen voor private opdrachten en voor overheidsopdrachten? Welke schade kan er geleden worden door de bouwpartners ingevolge COVID-19 en wie moet daarvoor instaan? Welke positie neemt u best in als architect? Wat betekenen onvoorziene omstandigheden en overmacht bij de uitvoering van overheidsopdrachten? Wat indien het bestuur een overheidsopdracht op eigen initiatief stillegt? Wie is verantwoordelijk voor het naleven van de veiligheidsmaatregelen op de werf? Etc.

Meester Christophe Lenders

GSJ-advocaten

Meester Joris Wouters

GSJ-advocaten

login

Overbruggingsrecht in het kader van corona

Wat is het overbruggingsrecht en wanneer heb ik er recht op? Wat betekent de verplichte sluiting concreet voor zelfstandigen, zaakvoerders en freelancers? Mag u tijdens deze periode nog mails beantwoorden of dringende werfbezoeken doen?

Bertel Cousaert

Adviseur studiedienst

Liantis

login

Compensatiepremie in het kader van corona

Wat is de bedoeling van de premie en wanneer heb je er recht op? Hoe omzetdaling en de link met de coronamaatregelen aantonen? Hoe vraagt u de premie aan?

Jochen Goekint

Adviseur studiedienst

UNIZO

login

Coronagids voor uw architectenkantoor

Hoe de werkzaamheden in uw kantoor veilig terug opstarten? Welke maatregelen dienen genomen te worden? Wat houdt de sectorgids voor architecten in en hoe kan u dit vertalen naar uw eigen kantoor?

Roger Collier

Preventieadviseur arbeidsveiligheid en -hygiƫne

Liantis

login