E-learning platform

Architectonisch beton-vriendelijk ontwerpen

Elke architect streeft ernaar om het project te realiseren dat zo dicht mogelijk aansluit bij de verwachtingen. Met dit doel voor ogen is architectonisch beton een goede keuze. Als ontwerper heb je immers meerdere sleutels in handen om dit waar te maken. In deze digitale infosessie, opgebouwd in 5 delen, benoemt Vincent Termote de basisregels die gelden bij het ontwerp, de uitvoering en de nazorg. Vervolgens brengt architect Edwin Remmerie van Binst Architects het architecturale verhaal van studentenresidentie WOODS te Leuven.

Deze digitale infosessie kadert in de Digital Concrete Day en werd mogelijk gemaakt door de structurele en inhoudelijke medewerking van FEBELARCH.

© Hoofdfoto studentenresidentie WOODS: Binst Architects

Waarom architectonisch beton? 15'

Is prefabbeton echt meer waard? Deze webcast bespreekt de kostprijsbepalende factoren en de directe reflectie ervan op de mogelijkheden en uitstraling van het ontwerp. 

Samen met: FEBELARCH / FEBE

Vincent Termote

Loveld

login

Stabiliteit 13'

Architectonisch beton wordt veel gebruikt als bekledingsmateriaal voor de gevel, maar kan evengoed zelfdragend zijn. In deze webcast komen de standaardoplossingen voor beide systemen aan bod. 

Samen met: FEBELARCH / FEBE

Vincent Termote

Loveld

login

Detaillering 7'

Een project in architectonisch beton moet lang meegaan. Om vervuiling door afstromend regenwater tegen te gaan, is aandacht voor de detaillering van bepaalde geveldelen noodzakelijk. Anderzijds verdienen ook voegen de nodige aandacht. Voegen kunnen weggewerkt, verdoezeld of juist expressief worden vormgegeven.

Samen met: FEBELARCH / FEBE

Vincent Termote

Loveld

login

Voor een goed resultaat 8'

Om zeker te zijn dat op de werf werkelijk architectonisch beton geleverd wordt, is het belangrijk om een sluitende bestektekst op te maken en het respecteren van het FEBELARCH-charter af te dwingen. Om vervolgens de uitstraling ervan te behouden moet het prefabbeton tijdens de werken goed beschermd worden en is het aanbrengen van een hydrofuge sterk aanbevolen.

Samen met: FEBELARCH / FEBE

Vincent Termote

Loveld

login

Case: WOODS Leuven 23'

Architect Edwin Remmerie van Binst Architects brengt, ter illustratie van het werken met prefabbeton, het architecturale verhaal van WOODS. Hij licht zijn ervaringen toe rond het ontwerpen met prefabbeton en toetst daarbij de theorie aan de praktijk. Het project won de FEBE Element Awards 2017.

Samen met: FEBELARCH / FEBE / Binst Architects

Edwin Remmerie

Ir. Architect

Binst Architects

login